Szálláshelyek - Gyula
Szállás Gyula környékén

Nevezetességek Gyula környékén

Erkel Ferenc Emlékház - Gyula (Gyula távolság: 0.4 km)

Erkel József tanító és családja a XIX. század első felének nagy részében Gyulán lakott, itt született meg fia, Ferenc, akinek nevéhez köthető a magyar nemzeti opera létrejötte és a magyar nemzeti himnusz megzenésítése. A város a század végén díszpolgárává választotta, szülőházában 1968-ban emlékmúzeumot nyitott. Történelmi és zenetörténeti kiállítás várja a látogatókat.
A városban, a Várfürdő parkjában található egy mára már lomb nélküli mezei juhar, amelyet Erkel-fának neveznek, mert a hagyomány szerint itt írta Erkel a Bánk bánt.

Százéves Cukrászda - Gyula (Gyula távolság: 0.6 km)

A Százéves Cukrászta Gyula belvárosában várja vendégeit, a XVIII. század végén épült, copf stílusú emeletes sarokházban. A mára már 150 éves, egykori Reinhardt cukrászda biedermaier berendezése a múlt század előkelő hangulatát idézi. A régi cukrászműhely ma múzeum, maga a cukrászda azonban ma is különleges finomságokkal várja vendégeit.

Gyulai Várfürdő (Gyula távolság: 1.3 km)

A Gyulai Várfürdő a Gyulavári, avagy Almásy Kastély mára természetvédelmi területté nyilvánított gyönyörű parkjában épült; strandfürdőből, gyógyászati részlegből, gyógyfürdőből, szaunaparkból és masszázs szalonból áll. A strandfürdőben 50m-es verseny és 25m-es tanmedence, csúszdás medence, hullámmedence, wellness centrum, valamint gyerek-víziparadicsom található. A gyógyfürdőhöz tartozik az árnyékolós medence, a dögönyözős medence, a pezsgőfürdő-medence, a polip gyógymedence, valamint a lovarda gyógyuszoda. A gyógyászati részlegen rendelkezésre áll masszázsterápia, víz alatti sugármasszázs, szénsavfürdő, súlyfürdő, valamint víz alatti gyógytorna.

Gyulai Vár, Várkilátó és Vármúzeum (Gyula távolság: 1.5 km)

A Gyulai Vár a XIV-XV. Században épült síkvidéki téglavár, amely Európában egyedülálló módon viszonylag épen maradt, ma is áll a belső derékvár és a kaputorony. Nevét egy Gyula nevű főúrról kapta, és a gyulai uradalom emlékét idézi. Vármúzeumának kiállítótermei közel hét évszázad történetét dolgozzák fel. Található itt várbörtön, sütőház, éléstár, kovács- és fazekasműhely, borozó, kápolna, fegyvertár, lovagterem, valamint várúrnői, várúri és várnagyi lakosztályok.
Falai között tart előadásokat a Gyulai Várszínház, a várkert pedig szabadtéri rendezvények színhelyeként szolgál.

Szent Miklós Katedrális - Gyula (Gyula távolság: 3 km)

A Szent Miklós Templom Gyula városának klasszicista, késő barokk stílusú műemléke, amelynek megépítése a Nicoresti család nevéhez fűződik. A román ortodox templom katedrális, mára püspöki székhely. Ikonosztáza képzőművészeti remekmű, négy sorban elhelyezett szentképekből áll, amelyeket Arsa Teodorovici készített, és fából faragott, arannyal bevont rózsamotívum díszíti őket.
A katedrális délután 4-5, este 8-f10 között minden nap látogatható, hétfőtől szombatig reggel 8-f9 között is, illetve vasárnap délelőttönként 10 órától istentiszteletet tartanak, kolostori rendtartás szerint.

Gyulavári Kastély - Gyula (Gyula távolság: 6.3 km)

A Gyulavári Kastély a Lövenburg-major kibővítésével épült, Almásy Kastélyként és Wenckheim Kastélyként, vagy e két név összevonásával ismert, mivel a XIX. század folyamán nagyrészt e két főúri család birtokában volt, és a ma látható kastély e század elején épült. A 14 szobás főépülethez gazdasági épület, lakóépület és kápolna csatlakozik, mindezeket gyönyörű park veszi körül.
Az kastélyparkban létesült a Gyulai Várfürdő, az egykori lovarda ma a fürdő része.


Szálloda keresése Gyula városában

Város:  
Érkezés:  
Távozás:  
Szobák:  
egyágyas:   kétágyas:   háromágyas: 
Személyek száma: